Mega Millions

Mega Millions

2016-12-02 12:34:29 -

Mega Millions je takoj za loterijo Powerball druga največja loterija v ZDA. Mega Millions je tako kot vse druge ameriške loterije na voljo v 46 ameriških zveznih državah ali na spletu. Najmanjša zagotovljeni znesek jackpota je 15 milijonov ameriških dolarjev. Največji jackpot je neomejen, narašča pa tako dolgo, dokler ga kdo ne osvoji.

Loterija je bila ustanovljena leta 1996 kot »The Big Game Mega Millions«. Pozneje je bila večkrat preimenovana, od leta 2002 pa jo poznamo pod imenom Mega Millions.

Pravila loterije Mega Millions

Pravila loterije so izjemno preprosta. Samo pet glavnih številk in eno bonusno morate uganiti, da postanete milijonar. Vendar to ni tako preprosto, kot je slišati. Pet glavnih številk izbirate med 75 številkami, bonusno (Mega Ball) pa med dodatnimi 15 številkami. Možnosti, da osvojite jackpot, so natančno v razmerju 1 : 258.890.850, kar je za spoznanje bolje kot pri loteriji Powerball.

Megaplier

Funkcija Megaplier pri loteriji Mega Millions je nekaj podobnega kot Power Play pri loteriji Powerball. V osnovi gre za naključni množitelj dobitka, ki se izžreba ločeno med številkami od 2 do 5. Če osvojite drugo nagrado ali katero od manjših nagrad, se lahko vaš dobitek pomnoži z izžrebanim množiteljem. Funkcija Megaplier ne velja za jackpot.

Najvišji dobitek

Najvišji dobitek v zgodovini loterije Mega Millions, ki je bil osvojen 30. marca 2012, je znašal 656 milijonov dolarjev in je bil razdeljen med tri srečne dobitnike. Najvišji dobitek, ki je šel v roke enega samega dobitnika, je 4. novembra 2014 osvojil igralec iz New Yorka, znašal pa je neverjetnih 326 milijonov ameriških dolarjev.

Če osvojite glavno nagrado, se morate odločiti, ali se vam dobitek izplača v enkratnem znesku ali na obroke v obdobju 30 let.

Razlike med loterijama Mega Millions in Powerball

Ti dve ameriški loteriji sta si v bistvu zelo podobni. Pri obeh morate uganiti pet glavnih številk in eno bonusno. Pri loteriji Mega Millions izbirate med 75 možnostmi, pri loteriji Powerball pa samo med 69. Bonusno številko Mega Ball izbirate med 15 številkami, bonusno številko Powerball pa med 26.

Največja razlika (iz katere izhaja priljubljenost loterije Powerball) je v vrednosti najmanjšega jackpota in največji vrednosti drugih nagrad. Najmanjši jackpot pri loteriji Powerball znaša 40.000.000 ameriških dolarjev, pri loteriji Mega Millions pa »zgolj« 15 milijonov ameriških dolarjev. Kar pa še vedno ni od muh, kajne?

Kje sodelovati v spletni loteriji
The Lotter Preberite oceno

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam