Astronomska nagrada Mega Millions

Astronomska nagrada Mega Millions

2018-11-08 00:00:00 -

Nek srečnež je zaradi ameriške loterije Mega Millions postal milijarder. Da, prav ste prebrali. Igralec iz Južne Karoline je odkorakal domov z neverjetno vsoto 1,6 milijarde dolarjev kar je največji glavni dobitek na svetu doslej. Pred tem je prvo mesto po višini nagrade leta 2012 pripadlo glavnemu dobitku v višini pol milijarde dolarjev, ki so si ga razdelili trije zmagovalci iz Kalifornije, Floride in Tennesseeja.

Tokratnega zmagovalca se je sreča trdno držala, saj je pravilno uganil vseh šest zmagovalnih številk, in sicer 5, 28, 62, 65 in 70 ter izid na žogici Mega Ball, na kateri se je izpisala številka 5. Sliši se sila neverjetno, posebno zato, ker so bile njegove možnosti za tako zmago kar ena proti 302 milijona. Če nihče ne bi pravilno uganil številk, bi glavni zadetek narasel na dve milijardi dolarjev.

»Že milijon dolarjev bi vam spremenil življenje. Milijarda dolarjev pa je res neverjetna številka,« je dejal John Crown, ki je razglasil zmagovalne številke. »Najbolj zanimivo pri glavnem zadetku je navdušenje in vznemirjenje, pa tudi dejstvo, da je do njega prišlo ravno tu in zdaj.«

Vsak zmagovalec ima dve možnosti – Ali se odloči za takojšnje izplačilo nagrade in se odreče skoraj polovici zneska (v tem primeru bi mu ostalo 878 milijonov dolarjev) ali pa se odloči, da mu bodo skupno vsoto 1,6 milijarde dolarjev izplačali v 29 letih.

Čeprav je znesek nagrade ogromen, ta ne bo povzročil propada loterijskega podjetja. Američani, ki obožujejo igre na srečo, so namreč v zadnjih nekaj letih za za klasične loterijske igre porabili kar 72 milijard dolarjev..

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Ace scratch Scratch card NetEnt Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam